Test Sars Cov2

Categorii

Magazin online

Producatori

Toti producatorii

TEST RAPID COVID-19 ANTIGEN EXUDAT NAZAL JUSCHEK ACRO BIOTECHNOLOGY 6486

34,9 LEI 43,6LEI
2 buc pe stoc
1 buc. din acest produs aduce
3 lei - credit
19 %

Test rapid JusChek ANTIGEN Covid-19 ( Exudat Nazal ) 

Cantitate - 1 test


DOMENIU DE UTILIZARE:

Testul Rapid Antigen COVID-19 (exudat nazofaringian) este un test rapid imunocromatografic de detectare calitativa a antigenelor SARS-CoV-2 in probe de exudat nazofaringian de la persoane posibil infectate cu SARS-CoV-2 ca metoda de diagnostic aditionala tabloului clinic si celorlalte teste de laborator.

Rezultatele vizeaza detectarea antigenelor SARS-CoV-2. Antigenele sunt, in general, detectabile in probe prelevate de la nivelul tractului respirator superior in timpul fazei acute a infectiei. Rezultatele pozitive indica prezenta antigenelor virale, insa in evaluarea statusului infectiei acestea se vor corela clinic cu istoricul pacientului si alte metode de diagnostic. Rezultatele pozitive nu exclud o infectie bacteriana sau co-infectia cu alte virusuri. Agentul viral detectat poate sa nu fie cauza certa a bolii.Rezultatele negative nu exclud infectarea cu SARS-CoV-2 si nu ar trebuie sa fie utilizate drept criteriu unic pentru instituirea tratamentului sau gestionarea cazurilor pacientilor. Rezultatele negative trebuie tratate ca prezumptive si confirmate cu o analiza moleculara, daca este necesar pentru buna gestionare a cazurilor pacientilor. Rezultatele negative vor fi interpretate in contextul unei expuneri recente a pacientului, altor date anamnestice, prezentei semnelor si simptomelor clinice relevante pentru COVID-19. Testul Rapid Antigen COVID-19 este destinat utilizarii de catre personalul medical instruit.


PRINCIPIU:

Testul Rapid Antigen COVID-19 (exudat nazofaringian) este o imunotestare calitativa pe membrana pentru detectarea antigenelor SARS-CoV-2 in probele de exudat nazofaringian la om. Anticorpul SARS-CoV-2 este inserat in regiunea liniei test. Pe durata testarii, proba reactioneaza la particulele acoperite cu anticorpi SARS-CoV-2 din test. Amestecul migreaza prin efect capilar in susul membranei si interactioneaza cu anticorpul SARS-CoV-2 in regiunea liniei de testare.

O linie colorata va aparea  in regiunea de testare, daca proba contine antigene SARS-CoV-2, indicand un rezultat pozitiv. Daca proba nu contine antigene SARS-CoV-2, nu va aparea nicio linie colorata in regiunea de testare, indicand un rezultat negativ. Pentru a servi drept control procedural, o linie colorata va aparea intotdeauna in regiunea liniei de control, indicand faptul ca s-a adaugat volumul corespunzator de proba si ca s-a produs absorbtia corespunzatoare la nivelul membranei.


REACTIVI:
Testul contine anticorp anti-SARS-CoV-2 ca reactiv de captare si anticorp anti-SARS-CoV-2 ca reactiv de detectare.


PRECAUTII:
1. Acest prospect trebuie citit complet inainte de efectuarea testului.Nerespectarea instructiunilor din prospect poate conduce la obtinerea derezultate incorectela test.
2. Destinat exclusiv diagnosticarii profesionale in vitro. Nu utilizati dupa data expirarii.
3. Nu consumati alimente, bauturi si nu fumati in zona in care sunt manevrate probele sau kiturile.
4. Nu folositi testul daca ambalajul acestuia este deteriorat.
5.Manevrati toate probele ca si cum ar contine agenti infectiosi. Respectati masurile de precautie stabilite impotriva pericolelor microbiologice pe tot parcursul colectarii, manevrarii, depozitarii si eliminarii probelor pacientilor si a continutului kitului folosit.
6.Purtati echipamentde protectie, cum ar fi halate de laborator, manusi de unica folosinta si ochelari de protectie, atunci cand supuneti probele la testare.
7.Spalati-va bine pe maini dupa manevrare.
8.Asigurati-va ca utilizati o cantitate corespunzatoarede proba la testare. O cantitate prea mare sau prea mica de proba poate conduce la obtinerea de rezultate incorecte.
9.Mediul de transport pentru virusuri (MTV) poate afecta rezultatul testului; probele recoltate pentru testele PCR nu pot fi utilizate pentru acest test.
10.Testul utilizat trebuie eliminatin conformitate cu reglementarile locale.
11.Umiditatea si temperaturapot afecta negativ rezultatele testului.


DEPOZITARE SI STABILITATE
Depozitati produsul in ambalajul sigilat la temperatura camerei sau la frigider (2-30 °C). Testul este stabil pana la data expirarii inscriptionata pe ambalajul sigilat. Testul trebuie sa ramana in ambalajulsigilat pana la utilizare.
NU CONGELATI. Nu utilizati dupa data expirarii.


COLECTAREA, TRANSPORTUL SI DEPOZITAREA PROBELOR
Colectarea probelor
1.Introduceti un tampon sterilin nara pacientului pana atinge peretele posterior al nazofaringelui.
2.Tamponati pe toata suprafata peretelui posterior al nazofaringelui.
3.Retrageti tamponul steril din cavitatea nazala.
Transportul si depozitarea probelor
Probele trebuie testate cat mai curand posibil dupa colectare.Daca tampoanele sterile nu sunt procesate imediat, se recomanda ca tamponul recoltat sa fie plasat intr-un tub de plastic uscat, steril si inchis ermetic pentru depozitare. In mediu uscat si steril exsudatul recoltat este stabil pana la 8 ore la temperatura camerei si 24 de ore la 2-8 °C.


PREGATIREA PROBEI
Utilizati doar tampoanele de extractie si tuburile furnizate in kit pentru pregatirea probei.Consultati cardul de procedura pentru informatii detaliate privindextragerea probelor.
1.Introduceti tamponul cu proba in tubul de extractie al probei.(aprox. 350μl) . Rotiti betisorul timp de aproximativ 10 secunde, in timp ce presati tamponul betisorului pe peretele interior al tubului pentru a elibera antigenele in tubul de extractie.
2.Scoateti betisorul in timp ce strangeti partile laterale ale tubului pentru a stoarce tamponul cu proba in interiorul tubului de extractie, astfel incat sa se elimine cantitatea maxima posibila de lichid din proba. Eliminati tamponul in conformitate cu protocolul dumneavoastra de eliminare a deseurilor cu risc biologic.*NOTA: Dupa extractie proba poate fi depozitata in stare stabila timp de 2 ore la temperatura camerei sau 24 de ore la 2-8 °C.


MATERIALE
Materiale incluse·Casete test·Prospect·Card de procedura·Tamponde extractie·Betisoare sterile·Statie de lucru·Tuburi de extractie, varf tub de extractie (optional)Materiale necesare, dar care nu sunt incluse·Cronometru


INSTRUCTIUNILE DE UTILIZARE

Lasati testul, proba colectata si/sau controalele sa ajunga la temperatura camerei (15-30 °C) inainte de testare.

1.Scoateti caseta de test din ambalajul sigilatsi utilizati-o in decurs de o ora. Cele mai bune rezultate vor fi obtinute daca testul se efectueaza imediat dupa deschiderea ambalajului.

2.Culcati tubul de extractie a probei si adaugati 3 picaturi de proba extrasa(aproximativ 100 μl) in godeul destinat probei (S), apoi porniti cronometrul.

3.Asteptati sa apara linia (liniile) colorata(e). Cititi rezultatul dupa15 minute. Nu interpretati rezultatul dupa 20 de minute.

INTERPRETAREA REZULTATELOR

POZITIV:* Apar doua linii colorate distincte.O linie colorata ar trebui sa apara in regiunea de control (C) si o alta linie colorata ar trebui sa fie in regiunea de testare (T). Rezultatul pozitiv in regiunea de testare indica detectarea antigenelor SARS-COV-2 in proba.
*NOTA: Intensitatea culorii in regiunea liniei de testare (T) va varia in functie de cantitatea deantigen SARS-COV-2 prezenta in proba. Deci, orice modificare de culoare din regiunea de testare (T) ar trebui considerata rezultat pozitiv.

NEGATIV: Apare o linie colorata in regiunea de control (C). Nu apare nicio linie colorata in regiunea de testare (T).

INVALID: Nu apare linia de control.Volumul insuficient de proba sau tehnicile procedurale incorecte sunt motivele cele mai probabile pentru absenta liniei de control. Revedeti procedura si repetati testarea cu un test nou. Daca problema persista, intrerupeti imediat utilizarea kitului de testare si contactati distribuitorul local.


CONTROLUL CALITATII
Control Intern al Calitatii
Controalele procedurale interne sunt incluse in test. O linie colorata care apare in regiuneade control(C) este un control procedural intern pozitiv. Confirma un volum suficient de proba si o tehnica procedurala corecta. Daca pe fundalul acestei regiunide control nu apare nicio modificare, rezulta un control procedural intern negativ. Daca testul functioneaza corect, fundalul din regiunearezultatului ar trebui sa fie de culoare alba pana la roz deschis si sa nu interfereze cu capacitatea de a citi rezultatul testului.Controlul Extern al CalitatiiControalele pozitive/negative nu sunt incluse in acest kit. Cu toate acestea, in conformitate cubunele practici de laborator (GLP-Good Laboratory Practice), aceste controale sunt recomandate.

LIMITARI
1.Procedura de Testare si Interpretarea Rezultatului testului trebuie urmateindeaproape atunci cand se testeaza prezenta antigenelor SARS-CoV-2 in probele nazofaringiene umane de la indivizi suspectati a fi infectati. Pentru o performanta optima a testului, recoltarea corecta a probelor este esentiala. Nerespectarea procedurii poate conduce la obtinerea derezultate inexacte.
2.Performanta Testului Rapid Antigen COVID-19 (exsudat nazofaringian) a fost evaluata folosind doar procedurile prevazute in acest prospect de produs. Modificarile aduse acestor proceduri pot altera performanta testului. Utilizarea mediilor de transport pentru virusuri (MTV) poate influenta rezultatul testului; probele recoltatepentru testele PCR nu pot fi utilizate pentru acest test.
3.Testul Rapid Antigen COVID-19 (exsudat nazofaringian) este destinat numai uz profesional de diagnosticare in vitro. Acest test trebuie utilizat pentru depistarea antigenelor SARS-CoV-2 in probe de exsudat nazofaringian uman ca o modalitate aditionala de diagnostic al pacientilor cu suspiciune de infectie cu SARS-CoV-2 in corelatie cu tabloul clinic si rezultatele altor teste de laborator. Acest test calitativ nu determina nici valoarea cantitativa si nici rata cresterii concentratiei antigenelor SARS-CoV-2.
4.Testul Rapid Antigen COVID-19 (exsudat nazofaringian) va indica doar prezenta antigenelor SARS-CoV-2 in proba si nu trebuie utilizat ca unica metoda de diagnostic al infectiilor cu SARS-CoV-2.
5.Rezultatele testului trebuie analizate impreuna cu alte constatari clinice din alte teste si evaluari de laborator.
6.Daca rezultatul testului este negativ sau neconcludent si simptomele clinice persista, se recomanda o noua recoltare de proba de la pacient, dupa cateva zile, si retestarea sau testarea cu un dispozitiv de diagnosticare moleculara pentru a exclude infectia in cazul acestor persoane.
7.Testul va indica rezultate negative in urmatoarele conditii: concentratia de antigene ale noului coronavirus din proba este mai mica decat limita minima de detectare a acestui test.
8.Rezultatele negative nu exclud infectia cu SARS-CoV-2, mai ales in cazul persoanelor cu istoric de expunere. Testarea ulterioara cu un test molecular ar trebui luata in considerare pentru a exclude infectia in cazul acestor persoane.
9.Sangele sau mucusul in exces in proba recoltata pot influenta performanta testarii si conduce la obtinerea de rezultate fals pozitive. 10.Acuratetea testului depinde de calitatea probei recoltate. Recoltarea incorecta sau depozitarea necorespunzatoare poate conduce la obtinerea de rezultate fals negative.
11.Rezultatele pozitive ale testarii COVID-19 pot fi cauzate de infectia cu tulpini de coronavirus non-SARS-CoV-2 sau de alti factori de interferenta.

VALORI DE REFERINTA
Testul Rapid Antigen COVID-19 (exsudat nazofaringian) a fost comparat cu un test RT-PCR comercial de top. Corelarea rezultatelor intre aceste douasisteme este peste 98%Opinia dvs. conteaza pentru noi


Produse similare

PROMO

GENUNCHIERA CU TURMALINA SI BIOMAGNETI SL-005271 (4705)

49,5 LEI 66LEI
Cod: 4705
Producator: TIANJIN ZHENGJIAN NANO-TECH
PROMO

TEST STANDARD Q COVID-19 AG 1buc. (6101)

44,9 LEI 56,1LEI
Cod: 6101
Producator: SD BIOSENSOR

MASCA DE PROTECTIE SETX10 BUC (6138)

19 LEI
Cod: 6138
Producator: Eversted

Produse ale aceluiasi producator

PROMO

TEST RAPID COVID-19 ANTIGEN EXUDAT NAZAL JUSCHEK (6486)

34,9 LEI 43,6LEI
Cod: 6486
Producator: ACRO BIOTECHNOLOGY